Ceea ce se numeşte antenă parabolică, antenă satelit sau pur şi simplu antenă SAT, este prima componentă a unui sistem receptor de semnal satelit a cărei calitate contează. Semnalul transmis de la sateliţi geostaţionari spre Pământ în banda de 11-12 Ghz este foarte slab deoarece aceşti sateliţi se află pe orbita Pământului la o înălţime de aproximativ 36 km. Antena de televiziune prin satelit direcţionează semnalele recepţionate în microunde către punctul central al acesteia, unde acestea sunt prelucrate de către LNB ( low-noise block converter - convertor bloc cu zgomot redus ).
Factorii importanţi de calitate sunt: •Acurateţe constantă în calitatea producţiei, precizia formei şi dimensiunilor, finisajului suprafeţei •Materiale folosite: aluminiu, oţel •Dimensiune: depinde de posibilităţile de montare, decolorarea de la ploaie, utilizare independentă sau cu împărţirea semnalului, expunerea la vânt Exemplu interesant: o antenă de 85 cm (0.567 m²) are de două ori mai mare suprafaţa decât cea de 60 cm (0.283 m²), având ca rezultat (logaritmic) un plus de 3dB la LNB! •Culori diferite: alb, antracit, roşu •Margine reflector robustă; montarea separată a reflectorului este posibilă din faţă •Suport LNB pliabil, robust cu ghidaje pentru cablu •Bride de fixare pe catarg pentru prindere în două puncte, uşor de utilizat cu şuruburi tip "fluture" •Suport LNB (aluminiu/plastic) disponibil şi pentru mai multe LNB-uri
Aliniere antenă în azimut şi elevaţie: Azimutul este direcţia satelitului indicată de compas (declinarea de la sud 180°) în grade (exemplu: 19.2° Est pentru ASTRA şi 13.0° pentru EUTELSAT / Hot Bird). Elevaţia este unghiul la care satelitul orbitează deasupra orizontului. Ambele valori depind de locaţie şi de satelitul ales. Paginile de internet ale operatorilor de sateliţi furnizează tabele cu aceste valori (pentru poziţia receiver-ului).
Utilizăm fișiere d e tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe
website-ul nostru. Vă informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea
curentă cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice
în ceea ce privește Prelucrarea Datelor cu
Caracter Personal.
Sunt absolut necesare pentru funcțiile de bază, cum ar fi navigarea pe pagină sau accesarea zonelor
securizate. Site-ul nu poate funcționa corespunzător fără aceste cookie-uri.
Sunt necesare pentru buna funcționalitate a site-ului.
obligatorii pentru tot ce ține de contul de utilizator
asigură păstrarea coșurilor de cumpărături
asigură securitatea la plasarea comenzilor prin identificatorul de sesiune
Analizează anonim traficul web în vederea stabilirii paginilor cele mai vizitate și acțiunile cele mai
des efectuate.